2017-11-21

Winter mode: accessoarer

När Stockholm står lamslaget av snöfall, då kan man (lugnt) säga att vintern gjort sitt sedvanliga återbesök. Förutom snö, slask och kyla så åker också hel del plagg fram till användning. Inkastade i garderobens mörker så får nu vinterjackan och rocken äntligen göra sina återkomster.

 

Utöver varmare klädesplagg så är det också dags för halsdukarna, handskarna och mössan att göra sitt. När det kommer till HHM (halsduk, handskar, mössa) så är det lätt att man bara slänger på sig HHM utan någon vidare tanke – vi måste trots allt hålla oss varma. Men med det sagt så tycker jag att det är klokt att man lägger lite tanke bakom HHM. Färger, mönster och logotyper. Missförstå mig inte, man behöver inte gå all-in på dessa accessoarer och spendera flera tusen. Keep it simple och matcha bland annat färgerna.

 

Det är väldigt vanligt i Sverige att vinterjackor och rockar generellt har mörkare färger. Svart, mörkgrått och mörkblått är klassiska inslag på gator och torg. Detta tycker jag själv är rätt så trist, så pluspoäng till dig om du äger ett färgglatt ytterplagg! Känner mig lite som en hycklare, men bara lite, för i år rockar jag en mörkblå rock. Men med det sagt så gör ljusare accessoarer underverk med en mörkare outfit. Så när du ser över dina HHM så kan du tänka på att följande färger kan förhöja din outfit: ljusgrått, vitt, kamel / khaki och vinrött.

 

Som alltid uppmuntrar och uppmanar vi att man vågar testa sig fram. Inget är hugget i sten. Vissa tycker si och vissa tycker så, och jag tycker så här! Så kombinera fritt, matcha på och hitta det som fungerar för dig. Förhoppningsvis kan bloggen fungera som en liten inspirationskälla!

 

Nu blir det en snabb snöbollsmatch mot kollegorna.

 

Mikael @ Stylivery

  • accesoarer
  • halsduk
  • handskar
  • mössa
  • Stylivery
  • vinter
Läs mer