Blogg

fredag, 24 mars, 2017

Vår(d) av läderskor

Nu börjar vi lämna vintern bakom oss och blickar framåt mot en underbar vår, som i år verkar blomma ut lite tidigare än vanligt. Det betyder också att många av oss sliter fram våra finaste läderskor.

Läderskor förtjänar uppmärksamhet! Ett par läderskor kan, eller rättare sagt ska hålla i många år. Däremot krävs det en insats ifrån dig – för visar du dina skor kärlek så kommer du få tillbaka det tio gånger om.

Här följer en guide i 5 steg för hur du kan hålla dina läderskor hela & rena. Vi har tyvärr inget eget videomaterial så önskar du se en video om hur du går tillväga kan vi varmt tipsa om denna korta och välgjorda videoguide.

Vi rekommenderar att du har följande redo innan du börjar:

-Skokräm

-Neutral skokräm (vax)

-Borste

...

Läs mer

fredag, 17 februari, 2017

Snyggast på festen?

”Att vända sin garderob upp och ned innan en utgång är något som vi alla kan känna igen oss i. Hur ska man klä sig? Svaret är inte hugget i sten men en person som är bekväm och självsäker utstrålar också detta till andra.

En undersökning gjordes nyligen av Oscar Arrsjö och den visade att många gånger är det faktiskt ”simpla kläder” som det motsatta könet tycker om. ”Less is more” är ett ordspråk som passar bra in på undersökningen av Arrsjö. Den visade att ett par jeans och en t-shirt många gånger kan vara lika eller mer uppskattat än chinos, skjorta eller en kostym. Smaken är som baken och det viktigaste är att du själv trivs i dina kläder och med det sagt så behöver man inte ”dress to impress” varje gång man ska ut. Sätt på dig kläder som du tycker om och trivs i och krydda det med en nypa självförtroende så är kvällen upplagd för succé! 

Tips: Vid nästa festtillfälle, ta på dig en mörk t-shirt (Dels för att undvika svett-ringarna) och ett par ljusa jeans. Jeansen får gärna vara lite slimmade då det passar bra till fest. Kombinera fritt ...

Läs mer

fredag, 10 februari, 2017

Garderob i världsklass

Att hitta ”sin stil” kräver engagemang men framförallt tid. Däremot att identifiera sin stil är inte speciellt svårt. Din stil handlar om att klä sig i plagg som både sitter och känns bra och med rätt färger och storlekar. Av den anledningen är det inte en slump att det första vi på Stylivery gör är att gå igenom din stilanalys. Genom att studera dina val och vad du tycker om får vi upp alternativ för att kunna erbjuda dig kvalitativa, snygga och välsittande kläder – till det konkurrenskraftigaste priset på marknaden!

Många av er har redan sett att vi nu också har en chatt på hemsidan. Nu kan vi ge dig svar på alla dina frågor och funderingar både via hemsidan, över telefon och på mail. Bland det viktigaste för oss på Stylivery är att du som kund känner dig trygg. Tillsammans bygger vi din garderob i världsklass!

 

/Joachim Fast

Läs mer

tisdag, 31 januari, 2017

Vårens färger

Vårens färger har kommit som spanska värmen i klädbranschen. Att just pastell kommer i vårens tecken är inte svårt att förutse. Vi har verkligen väntat på att byta ut våra mörka vinterkläder till något ljusare. Pastell kan upplevas som svårmatchad men enligt mig inte alls. Jag rekommenderar att matcha pastell skjortor, tröjor eller pikéer ihop med mörkare chinos, kostymbyxor eventuellt jeans. Färgen är den som skapar outfiten. Eftersom pastell är ganska stark i sin färg behövs basfärger för att matta ner den. Ett enkelt tips är att mer vågade färger är roligt att experimentera med, men bas rekommenderas för att framhäva den bättre samtidigt matta ner.

 

Joachim Fast

Läs mer

söndag, 15 januari, 2017

Slipsen som redskap

Slipsen är så mycket mer än bara ett snöre runt halsen. Det är en klassmarkör men framför allt ett sett att visa sina känslor på. Ni vet säkert redan att en svart slips är sorg men också en vit. Den vita slipsen är mer laddad då den tillhör familjen närmast den bortgångne. Förutom att slipsen är ett sätt att visa sin sorg på kan man även visa andra känslor. Under sommarhalvåret blidas en färgexplosion av diverse färgglada nyanser. Senare mot vintern kommer de mer kalla färgerna fram som som går från ljusa blommor till mönster i marinblå och grått. En gnutta rött kan även dyka fram. Slipsen charm är just allt detta. Mitt val av slips matchar jag ihop med det kalla vinter vädret. En neutral färg med ljusbruna blommor.

 

// Joachim Fast

Läs mer

torsdag, 5 januari, 2017

Uddakavaj som klädkod

En uddakavaj innebär att du bär en mörkare kavaj med ett par udda byxor till som exempelvis chinos, jeans eller fanellbyxor. Den klädkoden är absolut min favorit då det knappt finns några hinder. Valmöjligheten är oändlig då det gäller färger och mönster jämfört med de övriga klädkoderna som finns. Detta ser du på bilden att jag har dragit på mig ett par beiga chinos och en vit skjorta, över detta gäller självklart den mörkare kavajen. Det finns inga hinder att bära fluga eller slips till klädkoden. För att få en mer ledig känsla över outfiten går det att skippa dessa.

// Joachim Fast

Läs mer

fredag, 18 november, 2016

Rätt accessoar till vinterkylan

Nu när vinterkylan sakta tränger sig på kommer frågorna om vilka accessoarer som både är stilrena och varma. Personligen tycker jag vinterkläder är otroligt tråkiga med sina dystra färger. Allt är i stora drag svarta jackor eller rockar med likande färg på accessoarer till. Jag tycker färger generellt  är underskattat av många. Något jag tror på och kommer explodera inför vintern är vitt, beige och ljusgrått. Färgerna går super bra ihop med den mörka rocken och livar upp hela stämningen otroligt mycket. Jag tycker att ribbstickade kashmirmössor i beige är något som det bara blir mer för varje dag som går och det förstår jag. Beige färgen gör att ansiktet inte försvinner i mössan och kashmir är perfekt för behålla värmen men framförallt bekvämt då den sitter på kroppens känsligaste ställe. Till en beige mössa är en halsduk i något ännu ljuse färg att föredra. En ljusgrå halsduk näst in till vit med fransar är den ultimata matchningen. Ett tips att utgå från är att halsdukens roll är princip samma som slipsen. Båda är till för att bryta av kostymens färg eller rocken i det här fallet. Val av handskar i läder är det smartaste valet enligt mig. Läder i sig inte bar...

Läs mer

måndag, 7 november, 2016

Movember

Movember. Insatsen för att stärka både forskning och kunskap om prostatacancer. Det är en cancertyp som tyvärr drabbar fler män för varje år som går och är faktiskt den vanligaste formen av cancer i hela västvärlden. En tredjedel av alla män som får diagnosen att man bär sjukdomen cancer lider av just prostatacancer.

 

Tillsammans gör vi nu en insats!

 

Det är dags att ta till handling, för visste du att

10 000 män diagnosticeras varje år med prostatacancer, enbart i Sverige?

Prostatacancer är den cancertyp hos män som svarar för flest dödsfall?

Mörkertalet är väldigt stort och många lever utan vetskap om att bära på sjukdomen?

Prostatacancer förekommer framförallt hos män äldre än 50 men även att ett fåtal under 40 drabbas?

Orsakerna till Prostatacancer fortfarande inte är kartlagda?

 

Genom att du blir medlem i Stylivery så gör vi en gemensam insats under november-månad. Ditt medlemskap gör det möjligt att skänka 100 kronor, oavkortat, till prostatacancer-fonden. Tillsammans bidrar vi till att stödja såväl fo...

Läs mer