Blogg

tisdag, 21 november, 2017

Winter mode: accessoarer

När Stockholm står lamslaget av snöfall, då kan man (lugnt) säga att vintern gjort sitt sedvanliga återbesök. Förutom snö, slask och kyla så åker också hel del plagg fram till användning. Inkastade i garderobens mörker så får nu vinterjackan och rocken äntligen göra sina återkomster.

 

Utöver varmare klädesplagg så är det också dags för halsdukarna, handskarna och mössan att göra sitt. När det kommer till HHM (halsduk, handskar, mössa) så är det lätt att man bara slänger på sig HHM utan någon vidare tanke – vi måste trots allt hålla oss varma. Men med det sagt så tycker jag att det är klokt att man lägger lite tanke bakom HHM. Färger, mönster och logotyper. Missförstå mig inte, man behöver inte gå all-in på dessa accessoarer och spendera flera tusen. Keep it simple och matcha bland annat färgerna.

 

Det är väldigt vanligt i Sverige att vinterjackor och rockar generellt har mörkare färger. Svart, mörkgrått och mörkblått är klassiska inslag på gator och torg. Detta tycker jag själv är rätt så trist, så pluspoäng till dig om du äger ett färgglatt ytterplagg! Känner mig lite som en hycklare, men bara lite, för i ...

Läs mer

måndag, 9 oktober, 2017

En snabb kostymguide

Vi utgår från att du vill, kan och ska använda kostym. Det kan vara till jobbet, det kan vara till festen. Men först och främst tycker jag att du ska analysera dig själv. Det vill säga, vilken kostymmodell trivs du bäst i? Vilken färg passar dig bäst? Här kan både respektive och vänner hjälpa till, men i slutändan är det du själv som har det bästa svaret.

 

Vilken kostym ska jag välja? Jag tycker att man ska äga minst två olika modeller. Ett enkelt exempel är att man äger en slimmad kostym för festliga tillfällen, och en tailored fit för jobbet och andra mer formella tillställningar. Men i slutändan är det en smaksak. Det viktigaste av allt när det kommer till modellen på din kostym är att du känner den passar dig och din kropp, och att du helt enkelt trivs i den. Resten är sekundärt i det här fallet.

 

Det finns så otroligt mycket att läsa kring kostymer och listan kan göras väldigt lång. Ofta läser man texter som går rakt emot varandra och i slutändan snurrar det bara till det. För allt någorlunda lättare för dig så har jag samlat 2 länkar nedan. En rejäl, visuell kostym-guide som går igenom gott som...

Läs mer

fredag, 6 oktober, 2017

Mannen och butiken

”Med försiktiga steg så klev mannen in i butiken. Han kände sig lite spänd men framförallt förväntansfull. ”Hej välkommen, kan jag hjälpa dig?”, en röst ekade över butiken och mannen vände sig om, oförstående. Pratade säljaren med mig? Mannen skakade av sig den obehagliga känslan av att omedelbart bli förföljd och stegade fram till kavajerna.

 

-”Ja kavajerna där borta är grymt snygga men du slipsarna är på rea så du kan ta 3 och betala för 2!” ropade rösten igen. Mannen som nu spenderat mindre än en minut i butiken skakade på huvudet, ”Herregud, låt mig vara” tänkte han samtidigt som han stirrade upp på det gigantiska utbudet av kavajer. -”Vilken tycker du bäst om? Du jag kommer och hjälper dig!”, rösten igen, och rösten närmade sig. Efter femton minuter av tjat och mer tjat så kom mannen äntligen ut ur butiken. Han kikade ned i påsarna han fått med sig och muttrade lite för sig själv. Det som började med att kika på en kavaj hade nu slutat med 3 slipsar, 2 skjortor och ett par byxor, men däremot ingen kavaj.

 

Väl hemma och framför spegeln så testade mannen sina nya pla...

Läs mer

onsdag, 4 oktober, 2017

Del 6: Tailored & Originals

Onsdag och del 6! Idag går vi igenom systermärket till !Solid, nämligen Tailored & Originals. Utan att bli långrandig så dyker vi rätt in på dagens märke.

 

Tailored & Originals:

”Embracing the well-dressed man and the ””grown up”” look will be the foundation of the Tailored & Originals collections combined with intriguing and relaxed fashion items we strive to give you a clear and comfortable appearance. Tailored & Originals brings you fine tailored styles, twisted jeans looks and conventional commercial styles – Tailored & Originals present a full range collection – covering all product groups.”

 

För att läsa mer om T&O, kika in på www.tailoredoriginals.com/about/

 

Och varför vi jobbar med T&O:

Ser man till våra klädleverantörer så har vi en blandning av både nischade och breda klädmärken. Vissa täcker varje tänkbar stil och profil och några andra fokuserar på färre eller bara av stil. I T&O fall så hittar vi nästan uteslutande business plagg. Skjortor, kostymer, pullovers, skor och olika accessoarer. Kläder...

Läs mer

måndag, 2 oktober, 2017

Del 5: !Solid

Måndag eftermiddag och det är dags för veckans första blogginlägg, och vår serie fortsätter. Näst ut blir klädmärket !Solid.

 

!Solid tar ton:

”SOLID is a cool, laid back and fashionable menswear brand with a universe divided into three capsules; Urban Supply, Street Apparel and The Denim Journey. Each capsule reflects a unique style direction. Solid is distributed through dealers in more than 30 countries and through a great number of leading stores and online stores across Europe, including 26 Solid stores in Denmark and Norway.”

 

För att läsa lite mer om !Solid, kika in på www.solidmen.com/about-solid/

 

Varför vill vi jobba med !Solid?

Riktigt bra bas behövs i både musiken som i garderoben. Med !Solid så utökas vårt basutbud ytterligare och då sett till mer klassiska basplagg i form av jeans, chinos och tröjor. Med det sagt så är det faktiskt framförallt byxor som vi beställer och sedan starten så har !Solid varit med och något vi nu vet efter nästan två år är att kläderna verkligen uppskattas. Kort och gott så är !Solid en ...

Läs mer

fredag, 29 september, 2017

Del 4: PWT Brands

Fredagen är kommen och med helgen runt hörnet så rundar vi av denna vecka med ett inlägg om klädföretaget PWT!

 

Vi inleder som vanligt med det ”egna ordet” men med PWT blir det den ”egna filmen”.

TRYCK HÄR FÖR ATT SE FILMEN OM PWT BRANDS

För att läsa mer om PWT och PWT’s olika klädmärken, besök: www.pwtbrands.com/brands

Varför vill vi jobba med PWT?

Först och främst: Variationen! PWT erbjuder hela 7 olika klädmärken vilket gör att man kan hitta kläder som passar till gott som allt. Ung eller gammal. Smal eller tjock. Lång eller kort, det spelar ingen roll för här hittar vi något för varje kropp. PWT’s utbud erbjuder något för gott som alla tänkbara smaker och stilar.

Vi jobbar generellt med följande märken från PWT:

-Lindbergh White &am...

Läs mer

onsdag, 27 september, 2017

Del 3: Selected Homme

Onsdag och dags för del 3. Idag är det Selected som får ta rampljuset i några minuter. Det är också ett klädmärke som vi jobbat med sedan starten!

 

Vi inleder med Selected’s egna ord:

”SELECTED HOMME kännetecknas av god smak i alla dess former inom modern herrklädsel. Vi presenterar en unik tolkning av den moderna mannen, en man med en säregen och självsäker stil. Han mixar och matchar befintliga plagg i garderoben med säsongens nyheter för att skapa en karakteristisk och spännande look. Fokus på detaljer och hög kvalitet är avgörande för SELECTED HOMME-mannen.”

 

För att läsa mer om just klädmärket Selected, besök www.selected.com/se/sv/selected-femme-homme-1/

 

Varför vill vi jobba med Selected?

Att jobba med Selected var för oss en självklarhet då klädmärket ligger helt i linje med framförallt ”Business-Casual” och ”Business” stilar. Här hittar vi bland annat och kanske framförallt kvalitativa, spännande skjortor och tröjor. Många av våra medlemmars mest uppskattade plagg kommer just från Selected. Men utöver skjorta och tröja så...

Läs mer

måndag, 25 september, 2017

Del 2: Jack & Jones!

Här näst i serien följer ett klädmärke som sedan 1990 försett män världen över med kläder: Jack & Jones!

 

Så, vilka är Jack & Jones?

”Jack & Jones erbjuder högkvalitativt mode för män. Kläderna säljs i över 1 000 Jack & Jones-butiker i 38 länder och via tusentals grossistpartners världen över. Kärleken till denim är det som från början lade grunden för Jack & Jones. Företaget startades 1990, och dess kärnverksamhet är fortfarande jeans. Jack & Jones ambition är att förstärka de klassiska jeansplaggens image, dels genom att vårda deras historia, dels genom att med innovativa behandlingar och nyskapande design vidareutveckla materialet.

 

Men det handlar om mer än bara jeans! Numera har Jack & Jones också sex undervarumärken: Jack & Jones Vintage Clothing, Jack & Jones Premium, Jack & Jones Originals, Jack & Jones Core, Jack & Jones Tech och Jack & Jones Jeans Intelligence. Tillsammans skapar de en verkligt mångsidig maskulin garderob. Hela vägen från lekfull ungdom till den mogne mannens behov av tidlösa silhuetter.”

 

För...

Läs mer